Jongeren zijn hét doelwit van elke goede marketingstrategie. Jongeren zijn niet alleen zelf actieve consumenten, het zijn ook de volwassen consumenten van morgen én ze beïnvloeden het koopgedrag van hun ouders. Jongerenmarketing betekent dus, vanuit het perspectief van bepaalde ondernemingen, drie keer winst!

Naast financiële opvoeding zijn voornamelijk financiële educatie en – geletterdheid bij jongeren enorm belangrijk om hen aanzienlijke kans te geven op een schuldenvrij leven. De cijfers liegen er niet om, steeds meer jongvolwassenen komen in financiële problemen door het ontbreken van financiële kennis, – vaardigheden en – geletterdheid. Het onderwijs, maar ook jeugd(opbouw)werk, kan hier een belangrijke actor in zijn om het verschil te maken voor onze volwassenen van morgen.

BudgetInZicht Kempen wil jullie hierin zo goed als mogelijk in ondersteunen! Goed om weten, er bestaat al massa’s aan materiaal. We geven een overzicht en onderscheiden enkele goede pakketten hierin. Je kan hier lespakketten, lesmateriaal, spellen en interactief materiaal terugvinden.

In the picture

[wds id=”3″]

 

Budg€tPret
Dit is een educatief spel waarbij de deelnemers leren een budget te beheren aan de hand van een uitstap die ze zelf zullen organiseren. Het spel in uitleenbaar bij BudgetInZicht Kempen. Op vraag komen we dit spel spelen, voor meer info kunt u steeds contact opnemen.
Meer informatie

SkillVille
Deze serious game heeft als doel om de financiële geletterdheid van jongeren te verhogen. Het omvat een online multimediatool met meer dan 75 casussen, werkboek en handleiding van de leerkracht. Het is geschikt voor alle graden en studierichtingen. De prijs bedraagt €5 per leerling per schooljaar.
Meer informatie

Bluf!
Deze educatieve film over gokken en mogelijke schuldenproblematiek als gevolg wil jongeren alert maken voor de gevaren die gepaard gaan met overmatig gokken.
Meer informatie

Paystation
Deze online mediatool laat leerlingen in de huid kruipen van een personage naar keuze die voor het eerst gaat werken en alleen wonen. Aan de hand van stellingen en kosten spelen ze het leven na. Dit digitaal inleefhuis heeft als doel om financiële kennis en vaardigheden bij te brengen. Het spel in enkel ontleenbaar bij BudgetInZicht Kempen. Neem contact op met ons!

Budget-aan-zet
De deelnemers kruipen in de huid van iemand die recent is afgestudeerd, een eerste job heeft en een eerste eigen stekje huurt in de stad. Per team verdienen ze een bepaald bedrag welk ze ook mogen uitgeven. De spanning neemt toe wanneer het budget krimpt, er volgt een besparingsrace tegen de klok! De deelnemers leren omgaan met een bepaald budget en leren prioriteiten stellen bij de uitgaven. (Ook mogelijk in het Frans: ‘Argent sur table’.) Het is gratis uitleenbaar bij BudgetInZicht Kempen.
Meer informatie

Maar er is meer!

BudgetInZicht Kempen houdt een inventaris bij van al het mogelijke materiaal dat er bestaat.
Al dit materiaal is te vinden hier:
Inventaris Financiële Educatie