Heb je vragen en/of moeilijkheden in verband met een specifieke schuld (bv. telecomschuld) of situatie, kijk dan eerst op deze website www.eerstehulpbijschulden.be of je een antwoord en/of specifieke oplossing kan terugvinden (bv. de tussenkomst van de ombudsdienst voor telecommunicatie).

Raak je niet wijs uit je problemen, Wil je advies over jouw financiële situatie of heb je nood aan begeleiding, dan je kan je steeds terecht bij een OCMW of CAW. Alle OCMW’s en veel CAW’s hebben een instelling voor schuldbemiddeling die je met raad en daad bij kunnen staan. Vind nu een instelling voor schuldbemiddeling bij jou in de buurt!

Woon je in Brussel? Kijk dan op de website van het Steunpunt voor de Diensten Schuldbemiddeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om een instelling voor schuldbemiddeling in je buurt te vinden.

Woon je in Wallonië? Kijk dan op de website van het Observatorium Krediet en Schuldoverlast voor een instelling voor schuldbemiddeling bij jou in de buurt.

Heb je specifieke (juridische) vragen of wens je meer uitleg bij bepaalde gerechtelijke procedures, kan je ook (gratis of betalend) juridisch advies inwinnen bij een advocaat. Kijk hier voor meer informatie.

De gratis juridische eerstelijnsbijstand  wordt georganiseerd in elk gerechtelijk arrondissement door de Commissie voor Juridische Bijstand (CJB) en is voor iedereen toegankelijk. Op vaste momenten zetelen advocaten in een Justitiehuis, OCMW of Sociaal huis om eenvoudige juridische vragen te beantwoorden.

Ontwikkeld door BIZ, SAM & Wikifin