Wie kan een cliënt aanmelden?
Iedere hulpverlener van een deelnemende organisatie kan samen met de cliënt een traject met een budgetcoach aanvragen via het matchingsdocument.

CAW de Kempen en OCMW’s die vanaf 2020 starten met budgetcoaches zijn : Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Dessel, Grobbendonk, Herenthout, Herstelt, Hoogstraten, Hulsthout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo.

Welke cliënten komen in aanmerking?

Onze focus ligt momenteel op trajecten die een uitstroom en nazorg mogelijk maken bij budgetbeheren en/of budgetbegeleidingen. Echter willen we een preventief traject zeker niet uitsluiten. Cliënten die graag actief iets aan hun (financiële) situatie willen veranderen en zich in een voldoende stabiele situatie bevinden, kunnen ook steeds worden aangemeld. Er wordt vervolgens bekeken een traject met een budgetcoach wenselijk is en of er een match is.

Essentieel is wel dat er steeds, gedurende het volledige traject met de budgetcoach, een maatschappelijk assistent betrokken blijft en dat de cliënt gemotiveerd is om te werken aan budget en administratieve vaardigheden. 

Wil je meer informatie of heb je vragen / opmerkingen?

Neem dan contact op met het BIZ team via bizkempen@cawdekempen.be , in afwachting van de nieuwe projectcoördinator.

Download het Matchingsdocument-Budgetcoach en bezorg dit ingevuld aan bizkempen@cawdekempen.be (in afwachting van de nieuwe projectcoördinator).

Download hier de flyer voor cliënten. Deze flyer geeft uitleg aan cliënten wat ze mogen verwachten van een budgetcoach.