hallo hoe gaat het ik ben Carole ik ben een particulieren die aanbiedingen van kredieten en leningen 10.0000€ tot 80.000.000€ u hebt zin om auto’s te kopen te betalen of u hebt investering nodig in uw onderneming of in uw meerdere project ik ben heel simpel en begrijpelijk om u te helpen ik ben ook in samenwerking met verschillende banken van de hele wereld die die zal belasten worden van u de storting van krediet op uw bankrekening te doen in om het even welk land of u bent geïnteresseerd contacteer mij om krediet te verkrijgen

Heb je ooit ook al zo’n mailtje gekregen? Best deleten, want de afzender van zulke mailtjes heeft geen goede bedoelingen.

Personen doen zich voor als kredietgevers, maar ze beschikken niet over de wettelijk vereiste vergunning of registratie. Toch bieden ze kredieten onder gunstige voorwaarden aan. Wie hierop in gaat, moet vaak eerst zelf geld overmaken. Zogezegd om allerhande kosten verbonden aan het krediet te dekken, zoals een dossierkost of administratieve kosten. Eens die betaling is gebeurd, verdwijnt de “kredietgever” met de noorderzon, en het al betaalde geld ook…

Enkele tips om de frauduleuze aanbieders snel te herkennen:

  1. Herken spamberichten. En verwijder ze uit je mailbox.
    Spelfouten, onduidelijke logo’s en vage e-mailadressen: het zijn elementen die kunnen wijzen op spam. Bovendien gebruiken frauduleuze aanbieders vaak e-mailadressen die eindigen op @hotmail.com, @gmail.com en @outlook.com. Vergunde kredietgevers gebruiken een professioneel e-mailadres.
    Ontdek of jij phishing kan herkennen met de “Doe de phishingtest”.
  2. Extreem voordelige rente? Abnormaal lange looptijd van het krediet? Denk twee keer na.
    Sommige kredieten worden aan bijzonder gunstige voorwaarden aangeboden. Je kan veel meer lenen dan je eigen bank je toelaat, je kan heel lang lenen voor een kleiner bedrag (bv. een autolening op 20 jaar), … Lijkt het aanbod te mooi om waar te zijn? Het is helaas wellicht niet waar …
  3. Eerst betalen en dan pas krediet krijgen? 
    Gebruik je verstand als de kredietgever vraagt om eerst een geldsom te betalen voor het dekken van bepaalde kosten, nog voor je het krediet verkrijgt. De kredietgever kan verschillende redenen opgeven waarom je dat bedrag eerst moet betalen. Een greep uit de trukendoos: “het gaat om een verzekeringspremie die ik, als kredietgever, moet indekken tegen het niet terugbetalen van de lening”, “dat zijn dossierkosten, legalisatiekosten, administratieve kosten, enz.” Zodra je het bedrag gestort hebt, kiest de “kredietgever” het hazenpad en kan je je geld niet meer recupereren.
  4. Controleer de identiteit van de kredietgever. 
    Op de homepage van de FSMA-website (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) kan je via ‘Check je aanbieder’ gemakkelijk achterhalen of de kredietgever over de nodige vergunning of registratie beschikt. Geen vergunning of registratie? Dan mag die kredietgever geen kredieten aanbieden.Via een zoekrobot (bv. Google) kan je ook zoeken naar getuigenissen van mensen die al door een kredietgever benaderd werden. Let op: soms zijn dat valse positieve getuigenissen. De frauduleuze kredietgevers schrijven ze zelf en proberen zo het vertrouwen van de consumenten te winnen.

Bron: Wikifin