Cliënten met schulden hebben heel veel papieren. Hoe vertrek je van die ongeordende berg administratie om een goed afbetalingsplan op te stellen? In deze vorming leer je hoe je orde aanbrengt in de chaos en welke stappen je moet doorlopen. De lesgevers zoomen in op het ordenen van administratie, het opsporen en aanschrijven van schuldeisers, het berekenen van het aflossingsbedrag en het verdelen van dat bedrag over de schuldeisers. Vooraleer je opstart rest er een belangrijke overweging: is schuldbemiddeling haalbaar of is een collectieve schuldenregeling aangewezen? Ook daarvoor geven de lesgevers concrete tips.

Vóór deze vorming krijg je huiswerk toegestuurd. Deze wordt verzonden op vrijdag 27/10.  Voorzie alvast een uurtje tijd in je agenda om dit te maken. 
Na de vorming ben je gesterkt in het omgaan met cliënten die schulden hebben. Je kan een afbetalingsplan opstellen en inschatten welke schuldhulpverlening het meest aangewezen is.

Lesgevers:

  • Noëlle Van den Bergh (juriste budgetbeheer, Intergemeentelijke juridische dienst Merksplas)
  • Ils Vanhuyck (maatschappelijk assistente – schuldhulpverlener, sociale dienst Turnhout)

Datum: donderdag 16 november 2023 van 13u-16u
locatie: Welzijnszorg Kempen, Antwerpseweg 1, 2440 Geel, zaal JADE (vlinderzaal)
kostprijs: 20€ / deelnemer

Opgelet!

  • De vorming kan pas doorgaan bij ten minste 15 deelnemers, er kunnen maximaal 25 personen inschrijven.
  • Hulpverleners uit de regio Kempen krijgen voorrang om deel te nemen.
  • Kan je niet aansluiten op donderdag 16 november 2023, maar wens je op de hoogte gehouden te worden van nieuwe data, schrijf je dan in op de wachtlijst.