Elke dienst die budgethulpverlening aanbiedt, heeft een eigen aanpak om een budgethulpverleningstraject op te starten. Om hulpverleners hierin te ondersteunen, reiken we handvatten aan zodat ze een goed zicht krijgen op de leefsituatie van de cliënt, de verwachtingen, de werkpunten en de uitdagingen. Hierdoor kunnen hulpverleners en cliënt samen hun hulpverleningstraject vormgeven en de gepaste methodieken kiezen op maat van de cliënt en de organisatie in functie van de vooropgestelde doelstellingen.

Sinds 2019 gingen we met de werkgroep Visie en methodieken in budget- en schuldhulpverlening met deze doelstelling aan de slag. Vandaag kunnen we met veel trots de resultaten voorstellen.

We ontwikkelden een handige A4 fiche die kort en bondig de bijzonderheden aangeeft van de verschillende vormen van budgethulpverlening. Handig om de basisinformatie te overlopen met je cliënt.
Toch graag wat meer informatie over één van de hulpverleningsvormen? Bekijk dan de fiches per hulpverleningsvorm.

We ontwikkelden een Draaiboek opstart budgethulpverlening dat concrete handvatten geeft bij de opstart van een budgethulpverlening met een stappenplan, checklist, voorbeeldbrieven en -documenten en overzichtslijsten.

Alles staat mooi gebundeld op onze website. Neem nu een kijkje!