Budgetcoaches zijn opgeleide vrijwilligers die trajecten aangaan met cliënten van het OCMW en het CAW in de Kempen, met als doel het zo zelfstandig mogelijk maken van de cliënt op het vlak van budgetteren. Ze werken samen met een maatschappelijk assistent die hiervoor de krijtlijnen uittekent met de cliënt. De budgetcoach vormt vanuit dit opzicht een tandem met de maatschappelijk werker: daar waar de maatschappelijk werker focust op het wegwerken van schulden en bemiddeling, focust de budgetcoach op het aanleren van vaardigheden om op een bewuste manier om te gaan met geld.
 

CAW de Kempen en OCMW’s die vanaf 2020 starten met budgetcoaches zijn : Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Dessel, Grobbendonk, Herenthout, Herstelt, Hoogstraten, Hulsthout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo.

Voor meer info neem contact op met  het BIZ team via bizkempen@cawdekempen.be , in afwachting van de nieuwe projectcoördinator.