In 2021 organiseert BIZ Kempen vier casusbesprekingen collectieve schuldenregeling (CSR) omdat we de dialoog tussen advocaat-schuldbemiddelaars en hulpverleners levend willen houden. We vinden het belangrijk om blijvend in communicatie met elkaar te gaan over wat goed en minder goed loopt, hoe de procedure moet en kan aangepakt worden, waar we elkaar kunnen versterken en manieren waarop we dat willen doen. Daarnaast willen we ons samenwerkingsprotocol extra in de verf zetten.

Bij de casusbespreking zullen  zowel hulpverleners als advocaat-schuldbemiddelaars aanwezig zijn. Alsook de 2 griffiers van de dienst CSR arbeidsrechtbank Turnhout. Het is de bedoeling dat hulpverleners casussen, vragen of bedenkingen op tafel kunnen leggen waarbij er samen opzoek gegaan wordt naar mogelijke oplossingen en/of antwoorden.

De casusbesprekingen hebben we opgedeeld in verschillende thema’s binnen CSR. Zo willen we diepgang creëren in de dialoog over bepaalde aspecten binnen een CSR. We voorzien telkens een kwartier uitleg met wetgeving, goede praktijken, visie, … om vervolgens de dialoog open te trekken. De data en de bijhorende thema’s zijn:

 • 10 maart 2022 Thema: afbouw en afsluiten CSR (Zaal hofkwartier, CAW Herentals, hofkwartier 23)
  • Advocaat-schuldbemiddelaars aan het woord
   • Hoe gebeurt dit bij jullie?
   • Zijn er bepaalde richtlijnen die jullie volgen?
  •  Aanwezig:
   • twee griffiers dienst CSR arbeidsrechtbank Turnhout: Wout Maes en Katrien Van Riel
   • Advocaat-schuldbemiddelaars: Bieke Verhaegen

De deelname is gratis. We voorzien wel inschrijvingen om inzicht te krijgen op het aantal deelnemers. We vragen aan de deelnemers om samen met hun inschrijving hun vragen / casussen / bemerkingen door te sturen over de collectieve schuldenregeling.