Cliënten met schulden hebben heel veel papieren. Hoe vertrek je van die ongeordende berg administratie om een goed afbetalingsplan op te stellen? In deze vorming leer je hoe je orde aanbrengt in de chaos en welke stappen je moet doorlopen. De lesgevers zoomen in op het ordenen van administratie, het opsporen en aanschrijven van schuldeisers, het berekenen van het aflossingsbedrag en het verdelen van dat bedrag over de schuldeisers. Vooraleer je opstart rest er een belangrijke overweging: is schuldbemiddeling haalbaar of is een collectieve schuldenregeling aangewezen? Ook daarvoor geven de lesgevers concrete tips.

Vóór deze vorming krijg je huiswerk toegestuurd. Voorzie een uurtje tijd vooraf om dit te maken.
Na de vorming ben je gesterkt in het omgaan met cliënten die schulden hebben. Je kan een afbetalingsplan opstellen en inschatten welke schuldhulpverlening het meest aangewezen is.

Lesgevers: Noëlle Van den Bergh (juriste budgetbeheer, Intergemeentelijke juridische dienst Merksplas) en Ils Vanhuyck (maatschappelijk assistente – schuldhulpverlener, sociale dienst Turnhout)

Datum: dinsdag 28 september van 13u00 tot 16u00
locatie: IOK Geel, Antwerpseweg 1, 2440 Geel, zaal Kamperfolie
kostprijs: €40

Opgelet!

Indien mogelijk organiseren we de infomomenten fysiek, zo niet zullen ze doorgaan online.
Hulpverleners uit de regio Kempen krijgen voorrang om deel te nemen.
Kan je niet aansluiten op 28 september, maar wens je op de hoogte gehouden te worden van nieuwe data, schrijf je dan in op de wachtlijst.

Geen velden gevonden.
Geen velden gevonden.